Udruženje mladih Dositej

Udruženje mladih Dositej realizuje kreativni, savremeni I interaktivni program u skladu sa interesovanjima dece I mladih. Imamo za cilj podizanje samopuzdanja i samopštovanja deteta kroz kreativni rad i usavršavnje iz izabrane / izabranih oblasti.

Nasa škola je dostupna deci I mladima od 6-18 godina.

Obuhvata sledece oblasti : folklor, ples, gluma, slikarstvo, modni dizajn.

GLUMA

Učenje kroz igru I improvizaciju koristeci sopstvenu maštu (MAŠTA je glavno pomagalo pri oslobadjanju od stidljivosti ) . Primene kombinujucih vežbi iz scenskog pokreta i govora , vezbi opazanja , pamcenja I koncetracije ,glumackih igara I zadataka.

PLES

Kvalitetnim  druzenjem kroz pokret I muziku negujemo plesnu kulturu I edukujemo. Plesovi obuhvaćeni ovim programom su: engleski valcer, cha-cha-cha, samba, disco, salsa, swing, twist, sirtaki, kao i dečiji plesovi – kechup, zeka Rodžer, kaubojska polka…

FOLKLOR

Upoznajući narodne igre, upoznaju kulturu i običaje svog, ali i drugih  naroda. Osim toga,narodne igre imaju znacaj kao I ples u poboljšavanju držanja, ravnoteže i koordinacije; unapeđuju fizički, mentalni i emocionalni razvoj dece; pomažu da se poveća fleksibilnost, poboljša cirkulacija, tonus tela i razviju mišići.

SLIKARSTVO

U sklopu casova, radice se  na slikanju raznih oblika i predmeta. Postavićemo im jasna uputstva, ali istovremeno poštovati njihovo maštu i slobodu. Dečiji um je oslobođen mnogih stega razmišljanja odraslog čoveka i nikako ne treba gledati na njihov umetnički rad kroz prizmu odraslog čoveka.

MODNI DIZAJN

Modni dizajn (Moderan kostim) je primenjena vrsta umetnosti, to je jedina vrsta umetnosti koja se nosi. Koristeći likovne elemente i estecke principe stvaralac izražava svoja osećanja i stvara originalnu, harmoničnu i estecki vrednu kreaciju.
Naš cilj je da kroz sekcije dizajna svaki polaznik spozna sebe kroz svoj rad, kao i viđenje drugih u njihovom kreacijama.

© 2024 Udruženje mladih Dositej | Revolve by AccessPress Themes